Har du svært ved at overskue solcelle indkøbet? Vi guider dig

At investere i solceller til dit hus er en rigtig god idé. Har du aldrig før haft med solceller at gøre, kan det måske være svært at finde hoved og hale i hvilke solceller du skal købe. Det behøver du dog ikke at bekymre dig om længere. Vi har nemlig lavet en guide til dig, der skal til at købe solceller. Læs derfor med her og bliv godt klædt på.

Hvilke slags solceller kan man vælge imellem?

Der findes flere forskellig slags solceller at vælge imellem. Der er fordele og ulemper ved alle slags, derfor skal du nøje overveje, hvilke der passer bedst til dig og dine behov.

Du kan vælge imellem:

  • Monokrystallinske solceller, som er de solceller med den bedre virkningsgrad. Fordelene ved disse er, at de har en høj ydeevne, er pladsbesparende og er i stand til at producere mere energi, når der er overskyet end andre typer. Ulemperne er, at de er dyrere end andre solceller og varmefølsomme.
  • Polykrystallinske solceller, som er lette at installere på præcis den måde du ønsker. De er også billigere end monokrystallinske solceller og der er meget lidt spild under produktionen af dem. Ulemperne ved disse er dog, at de er mindre produktive og flyder mere end andre typer af solceller.
  • Tyndfilmssolceller, som er den billigste type solceller. De er ikke lige så effektive som de to nævnte typer, til gengæld er tyndfilmssolceller ikke så følsomme over for skygger og meget varmt vejr
  • Solceller der er integrerede i tagets tegl. Disse fungerer glimrende installeret på husets sydside og komplimenterer husets arkitektur, til gengælder de også meget dyrere.

Solcellerne du vælger sættes sammen til et solcelle anlæg. Se udvalget af solcelle anlæg hos Mikma, for at blive klogere på hvilke slags der findes.

 

Et grønt og økonomisk valg

Solceller er et grønt og klimavenligt valgt, da du generer strøm til dit eget forbrug uden at forurene. Dermed er solcelleenergi klart at foretrække frem for energi fra olie, kul og andre former for forbrænding.

At bruge solceller er dog ikke kun godt for miljøet. I det lange løb er det også profitabelt for din pengepung. Du vil nemlig skulle bruge markant færre penge på strøm, måske kan du endda helt undgå at skulle købe dig til det i fremtiden. Derfor kan der blive plads til andre ting i budgettet, såsom sjove ting til boligen eller fritidsinteresserne.