Det skal du huske, når solen rammer

Det sker hvert år: Sommeren kommer, og temperaturen stiger. Vi begynder at svede og smider tøjet. Og så er der flere ting, vi skal tænke på. Vi skal til at huske at tage solcreme på. Vi skal også huske at drikke nok væske. Det bliver vi igen og igen mindet om. Men der er også nogle ting, vi ikke så tit bliver mindet om. Det er nogle andre effekter ved sommer og sol. Der er nogle ting, der har at gøe med din bolig og din have. Husker du dem, når det bliver varmt?

Sov udenfor

Når vejret bliver varmt, har soveværelser det også med at blive varme. Temperaturen i sengen stiger, så man ikke kan holde ud at have dyne på. Det bliver svært at falde i søvn i soveværelset. Har du det for varmt i dit soveværelse, så husk på, at du kan sove udenfor. Anskaffer du dig en udendørsseng, kan du sove ude i den friske luft. Det vil være lidt køligere end i dit soveværelse. Det vil også være nemmere at sove på grund af den friske luft. Desuden vil du elske at vågne udenfor. Så vågner du til fuglefløjt og solopgang og en behagelig temperatur.

Vand haven

Før du tager dig en lur i din udendørsseng på terrassen, kan du lige kigge haven igennem. Hvordan har dine planter det i varmen? Det er vigtigt at holde øje med. Hvis du gerne vil have, at dine planter overlever. Når det er varmt og tørt i mange dage i træk, tørrer haven ud. Det er hårdt for mange planter. Store træer kan klare det. De har rødder langt nede i jorden. Det har de mindre planter ikke. Så de skal have noget vand. Kommer det ikke ned fra himlen, må du sørge for det.

Sluk for varmen

Rykker vi lige indenfor, er der en ting mere, du skal huske, når solen kommer. Du skal slukke for varmen. Sluk for fyret. Skru i hvert fald ned, hvor det kan nøjes med at give dig varmt vand i bruseren og hanerne. Lader du fyret køre hele sommeren, koster det dig unødige penge. Du spilder ressourcer. Det er jo varmt nok i forvejen. Takket være solen. Så du behøver ikke at have gang i radiatorerne. De kan tage på sommerferie. Slukker du for varmen, sparer du penge. De penge kan gå til at investere i en rigtig lækker udendørsseng, så du kan sove godt udenfor.