Sådan får du et godt indeklima i dit hjem

Du tilbringer i gennemsnit 90% af din tid indendørs, og det er derfor enormt vigtigt, at du har et godt og sundt indeklima. Der kan være mange grunde til, at dit indeklima ikke er optimalt – det kan for eksempel være mangel på udluftningen eller rengøring. Mangel på dette kan forårsage sygdomme og generelt ubehag. Derfor er det vigtigt, at du får gjort noget ved dit indeklima. Læs med her og få tre gode råd til et godt indeklima

Invester i en effektiv tæpperensning

Noget af det bedste, og mest effektive, du kan gøre for at få et bedre indeklima er en effektiv tæpperensning. Ønsker du en meget dybdegående og grundig tæpperengøring, bør du investere i en professionel tæpperensning. Din familie vil helt sikkert takke dig for det bedre indeklima, en tæpperensning vil medføre!

Det reelle problem ved tæpper i hjemmet er, at der let kan sætte sig bakterier, partikler og støv ”fast” i dit tæppe, som kan være med til at gøre luften i dit hjem tyk og tung. Har du problemer med astma, allergi eller diverse andre luftvejslidelser, bør du få dit tæppe renset med kortere mellemrum. Udover at en grundig tæpperensning giver dig et væsentligt bedre indeklima, så får du selvfølgelig også flotte, rene tæpper, der vil kunne pryde dit rum.

Drop de levende lys og brændeovnen

Når det kommer til at få et bedre indeklima, er det også enormt vigtigt, at du tænker over ikke at tænde for mange stearinlys eller tænde for meget op i din brændeovn. Selvom det kan være enormt hyggeligt på en kold vinteraften, så er osen og røgen fra lys og brændeovn altså en af de helt store syndere, når det kommer til dårligt indeklima. Hvis du dog alligevel tænder op i brændeovnen eller stearinlysene en aften, så er det vigtigt, at du husker at lufte ud, så du får de skadelige partikler ud af hjemmet i stedet for ned i dine lunger.

Luft ud!

For at få et godt indeklima er det enormt vigtigt, at du får luftet godt ud i din bolig. Det er for eksempel en god ide at få luftet ud, når du står op efter at have sovet, da din krop højest sandsynligt har afgivet sved og andre stoffer i løbet af natten, som kan skabe en tung og ubehagelig atmosfære i dit hjem. Du behøver ikke lufte ud i flere timer – faktisk kan du nøjes med at lufte ud i 5-10 minutter ad gangen i løbet af dagen, hvis du laver gennemtræk i dit hjem. Ved at lufte ud en gang imellem i løbet af dagen fjerner du som sagt dårlig lugt og skadelige partikler fra dit hjem.

Held og lykke!